Rudar savladao Kozaru u Gradišci

Prijateljska utakmica

Rudar savladao Kozaru u Gradišci

D. Vejo

U prijateljskom susretu koji je odigran danas u Gradišci, domaća ekipa Kozare poražena je od Rudara iz Prijedora rezultatom 2:3.

Početak meča bolje otvaraju domaćini. Gradiščanci su do vodstva stigli već u devetoj minuti susreta. Međutim, radost crveno-bijelih trajala je svega četiri minute.

U toku je 13. minut  utakmice kada sa oko 20 metara vezni igrač Rudara upućuje  jak i precizan šut ka golu Kozare, a koji završava u mreži. Mreže su nakon toga mirovale sve do 39. minute kada kapiten Kozare Petrović ruši u šesnaestercu protivničkog napadača nakon čega sudija pokazuje na bijelu tačku. Rudar je siguran i vode 2:1 čime prvi dio privode kraju.

U drugom poluvremenu igra i jednih i drugih svela se na sredinu terena. Nešto konkretnija je bila domaća ekipa koja je stvorila nekoliko šansi ali sve je ostalo na tome. Ipak, u 80. minutu utakmice, Rudar dolazi do trećeg gola te stižu do dva gola prednost. Do kraja Kozara je smanjila rezultat na 2:3. Gol su postigli u 88. min.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U Gradišci je odigran sjajna utakmica i viđen isto takav fudbal što govori i činjenica da je postignuto pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije