Rudar slavio u Banovićima, poraz GOŠK-a u Čapljini

Prva liga FBiH, 18. kolo

Rudar slavio u Banovićima, poraz GOŠK-a u Čapljini

E. Škorić

U rudarskom derbiju Budućnost je ugostila Rudar, a gosti iz Kaknja na kraju su trijumfovali sa 2:0.

Gosti su u Banovićima stigli do važne pobjede, te su se vratili u borbu za sami vrh. Oba gola postignuta su u nastavku meča. Kulović je u 49. minuti s penala zabio za slavlje gostiju da bi Kobilica u 70. postavio konačnih 2:0.

Dodajmo još da je Amel Hrustemović zbog žutih kartona u 60. i 65. minuti ranije morao izaći iz igre, no to nije omelo Rudar da upiše vrijedna tri boda.

Čapljina je stigla do vrijednih bodova u borbi za opstanak, pošto je s 2:0 bila bolja od trećeplasiranog GOŠK-a. Dejan Popović u 51. i Dženan Haračić u 76. minuti postigli su golove za domaće.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Orašje je pred svojim navijačima s 1:0 savladalo Radnički iz Lukavca, gol odluke postigao je gostujući igrač Mirnes Salihović, koji je postigao autogol u 51. minuti. 

Prva liga FBiH, 18. kolo:
Budućnost - Rudar (K) 0:2 (Kulović 49 - penal, Kobilica 70)
Čapljina - GOŠK 2:0 (Popović 51, Haračić 76)
Orašje - Radnički 1:0 (Salihović 51 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi