Rudar u ponedjeljak startuje s pripremama za nastavak sezone
Kakanjci neće puno mijenjati igrački kadar, te će u drugom dijelu sezone pokušati zadržati poziciju u vrhu tabele

Kakanjci neće puno mijenjati igrački kadar

Rudar u ponedjeljak startuje s pripremama za nastavak sezone

D. Kurbegović

Šef stručnog štaba Rudara Fadil Hodžić prozivku nogometaša Rudara iz Kaknja zakazao je za ponedjeljak 14. januara, kada će biti poznat plan i program rada priprema za proljetni dio sezone u 1. ligi FBiH.

Rudar je prvi dio sezone okončao na petoj poziciji, a poziciju u vrhu pokušat će zadržati u drugom dijelu sezone. Pozivi za prvo okupljanje upućeni su svim igračima koji su jesenas osvojili 26 bodova, izuzev Mirze Rizvanovića, koji je u šest nastupa u igri proveo 282 minute, te Akifa Kovača, koji nije imao prilike da nastupi u prvenstvenim mečevima. Oni su po odluci vodstva kluba slobodni i mogu tražiti novi angažman. Mladi Belmin Kubat (21), koji je jesenas zabilježio samo dva nastupa) odlučio se na odlazak u Njemačku gdje će uz posao pokušati pronaći i novi klub.

Kada su u pitanju novi igrači, izvjesno je da će pored mladog Mirze Šube, koji je stigao na jednoipogodišnju posudbu iz sarajevskog Željezničara, biti angažirana bar još jedan nogometaš zaštićenog godišta (do 21.godine), a nije isključeno da stigne i jedno kvalitetno pojačanje o čemu će konačnu riječ dati sportski direktor Mirnes Buza i predsjednik Edin Begovac, koji su zaduženi za rješavanje igračke „ križaljke“.

Rudar kako stvari stoje neće drastičnije mijenjati igrački kadar, jer trener Hodžić ima povjerenje u postojeći roster od kojeg očekuje još bolje igre i rezultate u nastavku prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti