Trojica napustila Rudar, za sada jedno novo ime
Predsjednik Begovac nedostupan za medije

Kakanjci uskoro u pogonu

Trojica napustila Rudar, za sada jedno novo ime

S. Mlaćo

Mirno je u zimskoj pauzi u FK Rudar Kakanj. Kakanjci su prvi dio sezone okončali na petom mjestu sa 26 osvojenih bodova i u drugom dijelu sezone imaju jasan cilj - sami vrh tabele.

Kakanjci su do sada doveli samo jedno pojačanje, a radi se o Mirzi Šubi koji je stigao na posudbu iz FK Željezničar. Kada su odlasci u pitanju klub je napustio Belmin Kubat koji se odlučio na odlazak u Njemačku gdje će uz posao pokušati pronaći i novi klub, te Mirza Rizvanović i Akif Kovač koji su u potrazi za novim angažmanom.

Kubat je ove polusezone upisao tek dva nastupa, te se njegov odlazak neće puno osjetiti.

Šef struke Kakanjaca Fadil Hodžić prozivku nogometaša zakazao je za 14. januar, kada će biti poznat i kompletan plan priprema, a u planu je i odigravanje više prijateljskih utakmica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Više informacija o eventualnim pojačanjima pokušali smo dobiti od prvog čovjeka kluba Edina Begovca koji nažalost i pored brojnih pokušaja nije odgovarao na naše pozive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi