Prosinečki kao da je pao s Marsa: "Ne znam ni kaj da..."

Ponovo je njegova ekipa upisala poraz

Prosinečki kao da je pao s Marsa: "Ne znam ni kaj da..."

E. Oštraković

Nakon što su u prošlom kolu vodili protiv Osijeka sa 3:0, a na kraju izgubili sa 4:3, Rudeš je i danas odigrao nevjerovatnu utakmicu.

Gostovala je ekipa Rudeša u Koprivnici kod Slaven Belupa, a na kraju su poraženi sa 3:2.

Jako zanimljiva bila je izjava trenera Rudeša i bivšeg selektora reprezentacije BiH, Roberta Prosinečkog.

"Ne znam ni kaj da velim. Treći poraz, sigurno nije ugodno. Pogotovo što mi se činilo da smo opet mi sami dali tri boda. Rudeš je opet igrao, stvarao šanse.

Tri prekida, ustvari dva, bio je jedan skok na pet metara. Ne branimo prekide i Slaven je pobijedio. Na nama je da radimo i popravljamo greške, ali mi je žao jer je Rudeš igrao nogomet. Bili smo opasni, bili smo dobri i na kraju izgubili."

Poveli su Farmaceuti u 44. minuti, strijelac je bio Crnac, a minut kasnije Latković pogađa za 1:1, asistent je bio bh. fudbaler Riad Mašala (19) bivši omladinac Željezničara.

Oglasi

U nastavku meča u 56. minuti Međimorec koristi dodavanje Mioča i pogađa za 2:1 vodstvo Slaven Belupa da bi isti igrač u 74. minuti pogodio za 3:1.

Gosti se nisu predavali i Rudeš smanjuje na 3:2 u 78. minuti preko iskusnog Tomečaka.

Nakon toga još nekoliko dobrih prilika pred oba gola.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Gosti iz Zagreba su pokušavali doći do izjednačenja, ali ostalo je do kraja 3:2 za Slaven Belupo.

Slaven Belupo je nakon tri odigrana kola na četvrtoj poziciji sa četiri osvojena boda, dok je Rudeš fenjeraš i jedina ekipa bez bodova, iako nisu loše igrali u prva tri kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti