Prosinečki je dobio najveći šok u trenerskoj karijeri: O utakmici iz HNL-a dugo će se pričat
FOTO: Guliverimage

Rudeš - Osijek

Prosinečki je dobio najveći šok u trenerskoj karijeri: O utakmici iz HNL-a dugo će se pričat

H. Zilić

Spektakularna utakmica odigrana je u drugom kolu HNL-a. Povratnik u društvo najboljih ekipa Rudeša ugostila je Osijek. Gledaoci su vidjeli čak sedam golova i nevjerovatan preokret.

Fenomenalno je utakmica počela za Rudeš, kao iz najljepših snova. U 32. minuti Lazarov je pogodio za 1:0, a nakon toga na scenu stupa Pasariček.

Pomenuti fudbaler Rudeša postiže dva gola u 34. i 39. minuti i Rudeš je imao velikih 3:0 i činilo se da će dizabranici Roberta Prosinečkog ostavriti veliki trijumf.

Ipak nadu gostima vraća Mierez u 43. minuti smanjuje na 3:1 što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice nevjerovatan preokret gostiju iz Slavonije!

U 76. minuti Caktaš na asistenciju Pušića pogađa za 3:2, a rezultat poravnava ponovo Caktaš svojim drugim golom u 83. minuti za 3:3.

Oglasi

Totalni preokret Osijeka i šok za domaće u 88. minuti.

Caktaš je nevjerovatnu partiju krunisao još jednim golom na asistenciju Gržana za konačnih 3:4.

U timu Rudeša na klupi je bio Mašala, a kod Osijeka na klupi je od bh. fudbalera bio Hiroš koji je u igru ušao u 78. minuti dok je u startnoj postavi bio mladi Omerović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Definitivno utakmica koja će se dugo pamtiti.

Prosinečki sada treba oporaviti ekipu nakon ovakvog gubitka bodova, a Osijeku će ovo sigurno biti još jedan motiv više. Osijek je u provm kolu dobio Slaven Belupo 6:1, dakle u dva kola postigli su deset golova.

Top Komentari

MrziteljKomunjara
Vujovic rukomet = Prosinecki fudbal. Obojica sjajni igraci, nula kao sefovi strucnog staba.
0 0
bk123
Prosinački najveća prevara medju trenerima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi