Rudeš umalo zaledio Maksimir na početku prvenstva, Fiolić spasio Dinamo

HNL, 1. kolo

Rudeš umalo zaledio Maksimir na početku prvenstva, Fiolić spasio Dinamo

E. Škorić

U prvom susretu nove sezone HNL-a Dinamo je ugostio Rudeš i na kraju teškom mukom osvojio bod (1:1).

Dinamo je nedavno razbio izraelski Hapoel u prvom meču 2. pretkola Lige prvaka s 5:0, ali večeras su Modri umalo poraženi na Maksimiru od Rudeša, ali su uspjeli duboko u nadoknadi osvojiti bod.

Videću gol na meču, za Rudeš, postignut je u 26. minuti, kada je Moharrami autogolom omogućio Rudešu veliku radost.

Iako je Dinamo većim dijelom meča dominirao, jednostavno nije uspio doći do gola u 90 minuta igre, a onda je u nadoknadi preko Fiolića izvukao makar bod. U posljednjim sekundama Gavranović je zatresao mrežu gostiju na centaršut Menala, ali na nesreću domaćih bio je u ofsajdu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za Modre je od prve minute igrao Armin Hodžić, dok je Luka Menalo u 37. ušao umjesto povrijeđenog Šituma, a Amer Gojak nije ulazio u igru, dok Izeta Hajrovića nije bilo u protokolu.

Dinamo će i u drugom kolu biti domaćin, pošto će mu u goste doći Istra, a Rudeš će u Osijeku tražiti nove bodove.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi