Bjelica hvalio Bosance, pa poručio: Hodžića ne prodajemo!

Trener Dinama nakon velike pobjede za SportSport.ba

Bjelica hvalio Bosance, pa poručio: Hodžića ne prodajemo!

Zagrebački Dinamo sinoć je u utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka s uvjerljivih 5:0 savladao Hapoel Beer Shevu.

Modri su oduševili na otvaranju nove sezone, pobjedom od pet golova razlike su vjerovatno iznenadili i sami sebe, a očekivano, oduševljenje nije skrivao ni trener Nenad Bjelica.

"Pobijediti ovako dobar tim s 5:0 daje nam veliki razlog za zadovoljstvo. Posebno sam zadovoljan igrom i borbom koju su igrači pružili. U fantastičnoj atmosferi smo odradili vrlo dobar posao, no još nije gotovo. Trebamo se pripremiti za revanš i odraditi na pravom nivou i posljednjih tih 90 minuta", kazao je Bjelica nakon utamkice za SportSport.ba.

Priznaje da ovakav ulazak u sezonu nije očekivao.

"Ne, ni u najboljem snu nisam mogao očekivati da ćemo pobijediti ovako ozbiljnu momčad s 5:0. Vidjeli smo koliko oni mogu biti opasni kada im se otvori prostor, ali takvih situacija smo im mali dali. To nam je uostalom i donijelo ovakvu pobjedu. Ovo nam definitivno daje vjetar u leđa."

Imao je riječi hvale i za Bosance u dresu Dinama.

"Zadovoljan sam sa svima njima, kao i sa cijelom momčadi. Hajrović nije imao proljeće onakvo kakvo se očekivalo od njega, ali sada se vraća u pravu formu. Gojak je pretrčao jako puno kilometara, Hodžić je dao i gol, a na nivou je bio i Dilaver. Ma, svi su bili top."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prokomentarisao je i glasine oko eventualnog odlaska Hodžića.

"Nema nikakvih ponuda za njega, niti ga prodajemo. On je naš igrač, zadovoljni smo s njim. Ali, ako dođe neka ponuda koja bi zadovoljila i nas i njega, onda ćemo razgovarati", poručio je Bjelica.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi