Rudi Garcia u Al Nassru doživio najveću izdaju u životu, za sve krive Cristiana Ronalda

Navodno je dobio otkaz

Rudi Garcia u Al Nassru doživio najveću izdaju u životu, za sve krive Cristiana Ronalda

E. Čaušević

Francuski stručnjak Rudi Garcia više neće biti trener Al Nassra jer je dobio otkaz nakon neočekivanog kiksa u prošlom kolu kod Al Feiha (0:0), ali čini se da loš rezultat u tom meču nije bio presudan jer se lagano razmotava klupko oko dešavanja u svlačionici ovog kluba.

Al Nassr je u meču protiv Al Feiha bio apsolutni favorit, ali Cristiano Ronaldo i društvo nisu mogli da slome bedem ove ekipe i na kraju savladaju iskusnog srbijanskog golmana Vladimira Stojkovića.

Kiks Al Nassra omogućio je njihovom najvećem rivalu Al Ittihadu da preuzme lidersku poziciju na tabeli, a čini se da su to u ovom klubu veoma teško prihvatili.

Ugledna Marca objavila je sinoć da su čelnici Al Nassra odlučili da Rudi Garcia više neće biti trener ovog tima i da će dobiti otkaz, a već danas očekuje se zvanično saopštenja ovog kluba iz Saudijske Arabije.

Garcia je na klupu Al Nassra stigao na ljeto prošle godine, no nakon samo 26 utakmica na klupi ovog kluba čini se da je njegova avantura u Saudijskoj Arabiji završena.

Oglasi

Međutim, Marca tvrdi da nije samo kiks protiv Al Feiha presudio iskusnom francuskom stručnjaku i da se iza svega krije potpuno drugi razlog koji je također procurio u javnost.

Navodno, atmosfera u svlačionici Al Nassra je veoma loša i Garcia je izgubio kontrolu nad zvijezdama koje trenira i Marca navodi da je to glavni razlog što su čelnici bogatog kluba odlučili da mu se zahvale na saradnji.

Pojavile su se informacije da Garcia nije imao baš najbolji odnos s Cristianom Ronaldom koji je bio nezadovoljan načinom na koji on trenira ekipu, a to je očito na kraju i presudilo ovom treneru.

Garcia je od dolaska na klupu Al Nassra ovaj klub vodio na 26 mečeva i uspio je da upiše 16 pobjeda, pet remija i samo dva poraza.

Jasno je da rezultati nisu bili glavni faktor da Garcia dobije otkaz u toku sezone i da iza svega stoje neki drugi razlozi. Očito da je svlačionica okrenula leđa svom treneru i da treniranje takvih zvijezda i nije baš tako lako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi