Vladimir Stojković činio čuda na golu, a onda je Ronaldo na kraju meča u potpunosti izgubio živce

Neočekivan kiks Al Nassra

Vladimir Stojković činio čuda na golu, a onda je Ronaldo na kraju meča u potpunosti izgubio živce

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo nije uspio večeras nastaviti svoju golgetesku formu jer je Al Nassr na gostovanju protiv Al Feiha odigrao utakmicu bez golova, a iskusni srbijanski golman Vladimir Stojković uspio je nekako da zaustavi nevjerovatnog Portugalca.

Ronaldo je prije večerašnje utakmice protiv Al Feiha bio u sjajnoj formi jer je zabio golove na četiri prethodne utakmice za klub i reprezentaciju, ali večeras taj niz nije uspio da nastavi.

Al Nassr je imao ulogu favorita protiv Al Feiha, no nije uspio da slomi otpor ovog tima i jasno je da će se ovom rezultatu najviše obradovati iz Al Ittihada koji je s večerašnjom pobjedom pobjegao ljutom rivalu na tri boda prednost na vrhu tabele.

Gosti iz Riyadha su napadali cijelu utakmicu i imali nekoliko velikih prilika, ali Al Feih je nekako uspio da se odbrani i sačuva mrežu.

Ronaldo je prema mišljenju mnogih odigrao jednu od slabijih utakmica otkako je stigao u Saudijsku Arabiju, te se jednostavno večeras uklopio u sivilo svoje ekipe koliko god se trudio da postigne pogodak.

Međutim, igrači Al Nassra večeras jednostavno nisu imali rješenje za sjajnog Stojkovića koji je svojim odbranama zaključao svoj gol i donio je Al Feihu bod kojeg je prije početka utamice malo ko očekivao.

Oglasi

Ronaldo je imao nekoliko pokušaja večeras i svim silama se trudio zabiti gol, ali jednostavno nije bila njegova noć.

Jedan detalj je posebno bio u centru pažnje kada je Ronaldo sjajno prošao po lijevoj strani, ali je slabo šutirao i Stojković je bez problema uhvatio loptu, a onda ju i poljubio jer je ona večeras bila apsoludno njegov saveznik.

[twitter]https://twitter.com/AlCR7Media/status/1645161927914528770[/twitter]

Iskusni 39-godišnji golman je izluđivao Ronalda i društvo sjajnim odbranama i na kraju je jasno da je Stojković najzaslužniji za veliko iznenađenje u 23. kolu Premier lige.

Ronaldo je na kraju bio vidno ljut i iznerviran zbog rezultata, a imao je i raspravu s nekim od igrača domaćeg kluba, te je potom ljutito skinuo kapitensku traku i otišao ka svlačionici.

Al Ittihad je pobijedio u gostima Al Wehdu sa 2:0 i prvoplasirani je sa 56 bodova, dok Al Nassr ima tri boda manje u odnosu na ljutog rivala.

S druge strane, ekipa Al Feiha nalazi se na 11. mjestu sa 25 osvojenih bodova i zanimljivo je da je ovo bio četvrti meč zaredom u kojem nisu ostvarili pobjedu, ali bod protiv Al Nassra sigurno je za njih poput trijumfa.

Top Komentari

Ecosport
Penaldo papak
1 3
user1597163882
Kako je Al Ittihad pobijedio 0:2 kad se utakmica igra jos i rezultat je 1:2 hahaha novinari moji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi