Rudi Garcia potvrdio da napušta klupu Marseillea

Ko će uvesti klub sa Velodromea u novu sezonu?

Rudi Garcia potvrdio da napušta klupu Marseillea

Marseille je prošle sezone igrao finale Evropske lige. Sezona na isteku se, međutim, na Velodromeu može nazvati aspolutnim neuspjehom.

Francuski velikan se nakon užasnih partija u grupnoj fazi Lige Evrope oprostio od ovog takmičenja, a kroz domaće prvenstvo ove sezone nije uspio izboriti izlazak u Evropu.

Na Velodromeu se pokušavaju pronaći krivci za lošu sezonu. Mnogi smatraju da je novac prošlog ljeta uložen u pogrešne igrače, a dosta je i onih koji su mišljenja da je trener Rudi Garcia odavno trebao podnijeti ostavku.

Čini se da je Garcia shvatio da ovako više ne ide, pa je pred posljednju utakmicu domaćeg prvenstva (protiv Montpelliera) poručio da će na kraju sezone napustiti kormilo tima.

"Bolje je sada prestati. Ekipa ništa nije uradila kako treba ove sezone, a nisam ni ja", kratko je poručio Garcia.

Inače, Francuski mediji su još ranije saopštili da je Garcia obavijestio svoje igrače da napušta klub.

Navodno u Marseilleu na mjestu šefa stručnog štaba žele vidjeti Gabriela Heinzea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Argentinski stručnjak je trenutno na kormilu ekipe Velez Sarsfielda, ali bi se uskoro trebao sastati sa predsjednikom Marseillea Eyraudom kako bi razgovarao o svom potencijalnom angažmanu na Velodromeu.

Gabriel Hainze iza sebe ima bogatu igračku karijeru, a u periodu od 2009. do 2011. godine je branio boje upravo Marseillea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi