Ligue 1 brine o radničkoj klasi: Postavljen gornji prag cijena ulaznica za gostovanja

Za drugi rang karte još jeftinije

Ligue 1 brine o radničkoj klasi: Postavljen gornji prag cijena ulaznica za gostovanja

Nedavno su navijači Basela odlučili poduzeti konkretan potez u borbi protiv preskupih cijena ulaznica.

Najvatreniji navijači švicarskog velikana su odlučili štampati svoje karte za finale Kupa Švicarske protiv Thuna koje će se u nedjelju odigrati na stadionu Wankdorf u Bernu.

Plan pristalica Basela je da po puno pristupačnijim cijenama kupuju ulaznice iz vlastite proizvodnje umjesto onih oficijelnih, te da pred samu utakmicu sav prikupljeni novac predaju čelnicima Fudbalskog saveza Švicarske koji će onda imati izbor da novac prihvate i navijače puste na stadion ili da im zabrane prisustvo bez pravih ulaznica.

Rast cijena ulaznica veliki je problem modernog fudbala s obzirom da sve veći broj istinskih navijača nije u mogućnosti uživo pratiti utakmice svojih klubova.

Najviše ispašta tzv. radnička klasa, a čini se da nacionalni savezi, UEFA i FIFA za sada nemaju previše sluha za ovaj problem.

Ipak, u Francuskoj su odlučili stati na stranu navijača i spriječiti domaćine utakmica da gostujućim navijačima naplaćuju bezborazno visoke cijene ulaznica.

Naime, nakon prekjučer održanog sastanka glavešina francuskog fudbala odlučno je da će navijači gostujućih klubova u narednoj sezoni elitnog ranga fudbala u Francuskoj (Ligue 1) ulaznice plaćati maksimalno 10 eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dalje, oni koji budu posjećivali gostujuće utakmice svojih klubova u Ligue 2 će ulaznice plaćati tek pet eura.

Sjajna vijest za navijače u Francuskoj, nema šta, a sada ostaje da se vidi da li će još neki šampionati odlučiti slijediti primjer Ligue 1.

Top Komentari

nickizedostizeko
Platiš 10 eura ili ti ga 20 maraka da gledaš PSG-Lyon kao navijač Lyona, a ovamo Željo-Čelik platiš 10-15 maraka. Jebiga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi