Rummenige i Watzke optimistični u pogledu nastavka sezone
Foto: dw.com

Pozitivni signali iz njemačke vlade

Rummenige i Watzke optimistični u pogledu nastavka sezone

Njemački nogometni klubovi optimistični su kada je u pitanju nastavak prvenstva u maju nakon pozitivnih signala koje su dobili iz vlade posljednjih dana.

Njemački ministar zdravstva i čelnici tamošnjih saveznih država najavili su mogućnost ponovnog igranja utakmica od 9. maja, ali bez prisutstva gledatelja.

"Dobili smo vrlo pozitivne signale kada je u pitanju nastavak sezone. Važno je da primijenimo sve pravne i zdravstvene mjere kako bismo svaki rizik", izjavio je predsjednik najtrofejnijeg njemačkog kluba i trenutačnog lidera na ljestvici Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

"Ovime nam naši političari iskazuju povjerenje. Da liga nije imala razrađeni plan, tada bi političari vjerojatno donijeli drugačiju odluku. Sada imamo obavezu koju moramo ispuniti", smatra predsjednik drugog sastava na ljestvici Borussije iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke. Odluku o mogućem nastavku prvenstva klubovi njemačke prve i druge lige trebali bi donijeti na sastanku zakazanom za četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije