Uprkos svim problemima, u Bayernu vjeruju kako će zadržati Neuera

Oglasio se Rummenige

Uprkos svim problemima, u Bayernu vjeruju kako će zadržati Neuera

Golman Bayern Minhena Manuel Neuer jedna je od glavnih tema transfer špekulacija u posljednjih nekoliko sedmica.

34-godišnjem čuvaru mreže ugovor s minhenskim gigantom ističe narednog ljeta i mnogo se špekuliše o tome da bi mogao napustiti ekipu.

On je povezivan na Chelseajem kao mogućom narednom destinacijom, ali izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge vjeroje kako navijači nemaju razloga za brigu, odnosno kako će klub zadržati svog golmana.

"Znamo šta imamo jedno u drugom. Bez obzira na sve okolnosti, ja sam optimističan da ćemo na kraju naći rješenje i da će Manel Neuer potpisati novi ugovor", kaže Rummenigge za Bild i dodaje:

"Imamo najboljeg golmana na svijetu i već smo sada osvojili sve s njim".

Podsjetimo, jučer se pojavio Neuerov intervjuu za Bild koji dokazuje da stvari baš i nisu tako idealne. Golman je kazao kako sadašnji Bayern nije onaj kakvim ga poznaje, odnosno da mu je teško palo što su neke povjerljive informacije oko pregovora za novi ugovor procurile u javnost.

"Svi razgovori koje sam vodio od 2011. godine uvijek su se vodili s velikim povjerenjem. Nikada ništa nije otkriveno. Ali sada su u medijima otkriveni i objavljeni detalji aktuelnih razgovora, koji često nisu ni istiniti. To me muči. Ne poznajem ovakav Bayern. Želim da igram ako budem zdrav, ali najvažnije mi je povjerenje", poručio je Neuer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rummenigge je danas upitan i za ove riječi svog golmana, ali on je kazao kako je taj intervjuu izašao tek jučer i kako se klub oko toga još nije oglašavao.

Neuer je golman Bayerna već devet godina. S klubom je osvojio sve trofeje koji su se mogli osvojiti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi