Rummenigge kritikovao UEFA-u zbog poništene suspenzije Manchester Cityja

Predsjednik Bayerna

Rummenigge kritikovao UEFA-u zbog poništene suspenzije Manchester Cityja

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kritizirao je Europski nogometni savez (UEFA) zbog poništene suspenzije Manchester Cityja i traži prilagođavanje Pravilnika o financijskom 'fair-playu' (FFP). 

Vodeći se spomenutim Pravilnikom, UEFA je Manchester Cityu izrekla dvogodišnju zabranu nastupa u europskim klupskim natjecanjima, ali je prije dva tjedna Sud za sportsku arbitražu (CAS) tu kaznu poništio navodeći da mnoga od navodnih kršenja financijskog 'fair-playa', koja su engleskom klubu stavljena na teret, "nisu bila dokazana ili su otišla u zastaru". Rummenigge je putem video konferencije izjavio da UEFA očigledno nije dobro obavila svoj posao.

"Iz svega što sam čuo iz različitih izvora, zaključujem da to nije bilo dobro organizirano u pripremi."

Rummenigge je izjavio i kako mu je drago zbog bivšeg Bayernovog trenera Pepa Guardiole, što će moći sudjelovati u elitnom natjecanju, ali je istovremeno dodao da bi zbog ovog slučaja trebalo obnoviti FFP.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kad smo prije deset godina donosili Pravilnik o financijskom 'fair-playu' bilo je rečeno da ne smiješ trošiti više novca nego što zarađuješ. To ponovno mora postati polazna tačka. Zato moramo načiniti neke preinake", rekao je Rummenigge i zaključio: "Moramo načiniti promjene koje će svi prihvatiti, igrači, menadžeri i klubovi. Na kraju, svi će od financijskog 'fair-playa' imati koristi."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nijepoznat
a kad ste vi doveli Svjetsko prvenstvo u Njem i sve ih pod mitili nije nikoga kritikovo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi