Rummenigge poredio Neuera i Ter Stegena, bio je veoma (ne)realan

U petak okršaj Barcelone i Bayerna

Rummenigge poredio Neuera i Ter Stegena, bio je veoma (ne)realan

A. Čaušević

Okršaj Barcelone i Bayerna je najzvučniji par četvrtfinala Lige prvaka. Bit će to duel i sjajnih njemački golmana Manuela Neuer i Marc-Andrea ter Stegena. 

Nekoliko dana pred utakmicu počasni predsjednik Baynera, Karl-Heinz Rummenigge uzburkao je strasti i bacio ulje na vatru kada je u pitanju odnos Neura i Ter Stegena.

Naime, Rummenigge smatra da Tet Stegen još uvijek nije golman svjetske klase iako već neko vrijeme brani zaista fantastično na golu Barcelone.

"Njemačka je sretna što ima takav par golmana, iako je Neuer svjetska klasa, Ter Stegen to tek treba postati", kazao je Rummenigge.

Inače, njemačka javnost je još uvijek na strani Neuera što i nije neočekivano obzirom da se radi o "jedinici" tamošnjeg najpopularnijeg kluba Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ter Stegen će u petak imati priliku koju je dugo čekao da pokaže kako svima u svojoj zemlji tako i ostatku fudbalskog svijeta da nije na putu da postane, već da je već svjetska klasa.

Inače, u Lisabonu će blagi favorit je Bayern. Najbolju ponudu za ovaj meč nudi kladionica Mozzart, a kompletnu ponudu pogledajte ovdje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Oba golmana svjetska klasa, Terstegen u boljoj formi sigurno dvije godine unazad, a normalno da ce iz Bayerna reci da je bolji Nojer...
5 1
realno_govoreci
Ter Stegen najbolji golman današnjice pa nek prica ko sta hoce.Barcelonu je vadio nebrojan broj puta ove sezone.Mogu njemu zahvalni biti sto su bili u borbi za titulu uopste pored svega lošeg jer jedino on i Messi sto su na nivou bili.Neuer klasicni Svabski ljubimac jer se radi o golmanu koji brani u Bajernu i za reprezentaciju .Bez dvojbe je i Neuer odlican golman ali realno Ter Stegen je trenutno broj jedan u svijetu.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi