Rummeniggeu ništa nije bilo jasno: Otišao u svlačionicu Bayerna, igrači uopšte nisu slavili!

Njemački mentalitet je čudo

Rummeniggeu ništa nije bilo jasno: Otišao u svlačionicu Bayerna, igrači uopšte nisu slavili!

E. Škorić

O nevjerovatnoj pobjedi Bayerna nad Barcelonom u petak navečer (8:2) svi vjerovatno već sve znate, ali Karl-Heinz Rummenigge donosi jednu zanimljivu priču.

Nakon što je njemački prvak isprašio Barcelonu, utrpavši joj osam komada i priredivši joj poraz od kojeg će se teško oporaviti i kojeg će dugo pamtiti, Rummenigge je otišao u svlačionicu Bavaraca.

Predsjednik njemačkog velikana bio je zbunjen - igrači uopšte nisu slavili!

"Veliko slavlje nakon Barce? Ne. čak ni u svlačionici. Kada sam otišo u svlačionicu, igrači su bili mirni, usredotočeni na ono što slijedim na polufinale Lige prvaka. Mi smo zrela i spektakularna ekipa", poručio je Rummenigge.

"Otkako je izbila pandemija, momčad se suočila sa svim poteškoćama na najbolji mogući način. Nastavili su trenirati kod kuće kad to nije bilo moguće na terenu, a zatim su na ponovnom startu Bundeslige i Lige prvaka stvarno pokazali da žele igrati nogomet. Dakle, partnerstvo trenera i momčadi u ovom slučaju ima alkemiju kakvu rijetko viđam: obično njemački nogomet nije toliko atraktivan. Otkad je Flick preuzeo tim, sve se potpuno promijenilo. Spektakularno", dodaje Rummenigge.

"U novembru smo promijenili trenera i on je nešto popravio od prvog dana, stavljajući momčad u red. Ne zaboravimo: Bayern je imao sjajne trenere, od Guardiole do Heynckesa i Van Gaala. I uvijek su pokušavali ponuditi sjajan nogomet. Tada sa nažalost, Kovačem, međutim, stvari nisu išle dobro. Flick je promijenio našu sezonu. Priznajem da je i među nama bilo iznenađenje što je eksplodirao na ovaj način. Postao je sjajan trener".

Koja je filozofija iza jučerašnje pobjede?

"Njemački nogomet se promijenio. Prije smo bili vrlo jaki fizički i mnogo manje poznati po tehnici i taktiziranju. Umjesto toga sada postoji nekoliko klubova osim Bayerna, od Leipziga do Borussije Dortmund, od Leverkusena do Moenchengladbacha koji nude vrlo aktivan nogomet".

Nije slučajno što su u polufinalu Lige prvaka Nagelsmann, Tuchel i Flick: tri njemačka trenera.

"Jedinstvena činjenica. Znači da imamo školu dobrih trenera", dodao je prvi čovjek Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mladi Kanađanin Alphonso Davies imao je sjajnu sezonu i Rummenigge je svjestan kakav je to dragulj.

"Stigao je prije godinu i pol iz Kanade, zasigurno zemlje koja nije osobito poznata po svojoj nogometnoj tradiciji. Ali, uvijek je imao one vještine koje je i jučer pokazao na terenu: nevjerojatna brzina i velika želja za učenjem. Postao je nezamjenjiv za naš tim", zaključio ej Rummenigge.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi