Sjedi dolje - 1! L'Equipe prvi put u historiji treneru dao najnižu moguću ocjenu
Foto. EPA

Ugledne francuske novine bile su brutalne prema Barceloni

Sjedi dolje - 1! L'Equipe prvi put u historiji treneru dao najnižu moguću ocjenu

S. Bošković

Bayern je sinoć uništio Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka i slavio s 8:2.

Tim iz Katalonije bio je potpuno potučen do nogu, a medijski naslovi i komentari na sinoćnju utakmicu su ponižavajući za španskog velikana.

Trener Quique Setien je faktički već bivši trener Barcelone, a uveliko se i traže ostavke Upravnog odbora ovog kluba.

Ocjene za sinoćnju predstavu Barcelone su također ponižavajuće, a španska Marca je čak devetorici igrača dao ocjenu 0.

Nisu puno ni bolje ocjene bile od strane francuskih novina L'Equipe, koje su po prvi put u historiji nekom treneru dale ocjenu 1 od 10, naravno dobio ju je niko drugi nego Setien.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, nisu ni u L'equipu bili naklonjeni ni igračima Barce. De Jong, Busquets, Vidal, Semedo i Pique su dobili ocjenu dva. Nešto bolji su bili Ter Stegen, Jordi Alba, Lenglet, S. Roberto i Messi s tricom, dok je ocjenu 4/10 dobio Suarez. Prosječna ocjena za sinoćnju "predstavu" Barcelone je 2,7.

S druge strane, trener Bayerna, Flick, dobio je devetku, a istu ocjenu dobio je i Muller. Ostale ocjene fudbalera Bayerna možete vidjeti u fotografiji ispod:

The L'Equipe ratings are not kind

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ne kontam zašto je Suarez dobio 4...pa i on je treb'o dobit 2. Bez obzira na postignut go.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi