Peljto pokazao da ima hrabrosti: Meč kojeg su sudile bh. sudije odlučio gol iz penala

Guimaraes izbacio FCSB

Peljto pokazao da ima hrabrosti: Meč kojeg su sudile bh. sudije odlučio gol iz penala

A. Čaušević

Guimaraes je s 1:0 pobijedio FCSB i tako se plasirao u grupnu fazu Evropske lige. Ovaj susret sudile su bh. sudije na čelu s Irfanom Peljtom.

Ovaj susret imao je apsurdan uvod obzirom da je kontroverzni predsjednik FCSB Gigi Becali najavio kako će sebi odsjeći glavu ako ekipa iz Rumunije primi gol. 

Na terenu portugalski tim je bio puno bolji, a u prilog tome ide i čak 28 upućenih šuteva prema golu gostiju iz Bukurešta. 

Gol odluke postignut je u 53. minuti iz penala. Peljto je i ovaj put pokazao da ima hrabrosti da donese bitnu odluku u važnom trenutku.

Najbolji bh. sudija je donio ispravnu odluku pokazavši na bijelu tačku nakon što je Roman faulirao Davidsona, a siguran realizator bio je Tapsoba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Uzbudljivo je bilo u posljednjim minutama utakmice. Prvo je Teixira za domaće poslije udarca glavom pogodio stativu, da bi u trećoj minuti sudijske nadoknade Cristea propustio priliku da gostima donese izjednačenje i prolazak dalje. 

Inače, Peljti su asistirali Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je za četvrtog arbitra bio delegiran Admir Šehović.

Top Komentari

Jasko91
To Peljto care prođe mi tiket :)
0 7
kiki
izvan 16
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi