Rumuni ipak pretjeruju? "Koljić je čitavu noć trpio nepodnošljive bolove"

Bh. napadač tek lakše povrijeđen?

Rumuni ipak pretjeruju? "Koljić je čitavu noć trpio nepodnošljive bolove"

Elvir Koljić je zadobio tešku povredu na svom debiju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u martu ove godine.

Tek što se oporavio i ponovo počeo igrati za svoju Craiovu, povrijedio se lakše sredinom oktobra, a sada je bh. napadač zaradio i novu nezgodnu povredu. Ovaj put su u pitanju leđa.

Sinoć je Koljić ušao sa klupe u meču 1/8 finala Kupa Rumunije između Voluntarija i Craiove, ali se na terenu zadržao jako kratko.

Koljić je u igru ušao u 49. minuti, da bi 20-ak minuta kasnije zaradio povredu zbog koje je morao napustiti teren.

Bh. napadač je pokušao uputiti udarac škaricama, ali je promašio loptu i nezgodno pao. Pokušao je nastaviti igrati, ali je ubrzo bio primoran zatražiti pomoć medicinskog tima.

Rumusnki Fanatik danas piše kako je Craiova pretrpila jako težak udarac pred derbi sa Dinamom iz Bukurešta jer Koljić gotovo sigurno neće moći nastupiti na ovom meču koji je zakazan za ponedjeljak.

"Bosanski napadač ima male šanse da nastupi u derbiju sa Dinamom. Cijelu noć je trpio nepodnošljive bolove, a trener Piturca je već svjestan da je teško vjerovati da se u ponedjeljak može osloniti na njega. Danas bi Koljić trebao obaviti detaljne preglede, ali medicinski tim sumnja da će se čudesno oporaviti do derbija", piše Fanatik.

SportSport.ba je kontaktirao bh. napadača koji nam je ipak rekao da nema razloga za brigu, da je osjetio bol nakon sinoćnjeg pada, ali da bi za par dana trebao biti u pogonu.

Utakmica Craiova - Dinamo Bukurešt se igra u ponedjeljak od 19:30h. Craiova 15. kolo rumunskog šampionata dočekuje na trećoj poziciji, dok je Dinamo trenutno osmi. Ipak, razlika između dvije ekipe je samo četiri boda.

Top Komentari

Elvir1234500000
Demirovic, Prevljak, Koljic, Kodro, Hodzic... svi su oni imali neki potencijal (pojedini dalje imaju potencijal) da budu nesto blizu Vedada Ibisevica, ali neda im se. Svaki jedan od njih trpi neke povrede skoro svaku sezonu. Jedan je Edin, covjek od celika, samo 1-2 povreda u citavom karijeru.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi