Zakarića oduševio novi klub: Napravio sam pravi potez

Karijeru nastavio u Rumuniji

Zakarića oduševio novi klub: Napravio sam pravi potez

Višemjesečnu potragu za novim klubom Goran Zakarić okončao je potpisom za Universitatea Craiovu.

Povremeni reprezentativac BiH u rumunski klub je stigao kao slobodan igrač nakon što se razišao sa Partizanom, a kako je u međuvremenu iz FIFA-e stigla papirologija, stavio je paraf na četverogodišnji ugovor.

Neće Zakariću biti teško da se prilagodi s obzirom da ga u klubu čeka prava "ex-yu" kolonija sačinjena od Elvira Koljića, Renata Kelića, Ivana Martića..., a prvi dojmovi našeg fudbalera su, po onome što je izjavio za klupski sajt, više nego pozitivni.

"Siguran sam kako sam napravio pravi potez za svoju karijeru dolaskom u klub kao što je Craiova. Kontakti su trajali duže vrijeme, morao sam naprije riješiti sve sa svojim prethodnim klubom, a danas sam presretan što se sve završilo kako treba. Ovo je ogroman klub u Rumuniji, s tradicijom i historijom", kazao je Zakarić.

Još jedno ga je oduševilo.

"Navijači! Bio sam oduševljen kada sam vidio 30.000 navijača na tribinama, bilo bi dobro kada bi tako bilo na svakoj utakmici, a ne samo protiv FCSB-a. Mislim da imamo odličan tim, s tehnički kvalitetnim i brzim igračima koji u svakom trenutku mogu na terenu napraviti razliku, a na meni je sada da opravdam povjerenje i izborim mjesto u prvih 11."

Ciljevi su jasni.

"Najprije je najbitnije da se izborim za mjesto u timu, onda ću biti i u situaciji da opet razmišljam o reprezentaciji. Kada su u pitanju klupski ciljevi, volio bih da osvojimo prvenstvo. Bila bi to velika stvar, kako za klub, tako i za naše navijače."

Kroz dosadašnju karijeru Zakarić je, podsjetimo, igrao za Kozaru, Široki Brijeg, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo, Dinamo, Željezničar i na koncu za Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi