Još uvijek su bez pobjede, a kompletna svlačionica "živi od kladionice"

Neki igrači će dobiti raskide ugovora

Još uvijek su bez pobjede, a kompletna svlačionica "živi od kladionice"

Edmir Škorić

Kladioničarski skandali sve su češi u svijetu sporta, a trenutno je najpoznatiji slučaj iz Italije gdje je nekolicina fudbalera optužena za klađenje, među kojima je i bivši veznjak Milana Sandro Tonali, koji je suspendovan na 10 mjeseci iz fudbala, ali on sam navodno teško podnosi sve ovo i sada mu slijede terapije kako bi se riješio ovisnosti.

Osim Tonalija, optužen je i njegov saigrač iz reprezentacije Italije Nicolo Zaniolo, koji igra u Aston Villi, ali i Juventusova mlada zvijezda Nicolo Fagioli, koji je odmah priznao da se kladio, ali ne na utakmice svog tima.

Sada se u Rumuniji piše o skandalu unutar ekipe Botosani, koja je jučer poražena sa 5:2 u gostima od Sepsija. Radi se o jedinoj ekipi koja nema pobjedu nakon 13 kola rumunskog prvenstva. Ovaj tim na dnu je tabele sa šest bodova.

Botosani, koji je vezao tri poraza, ima i većih problema od samih loših rezultata. Naime, rumunska štampa piše da se pojavilo "kladioničarsko gnijezdo" te da dosta igrača jednostavno učestvuje u klađenju.

Dan Alexa, trener Botosanija, nakon poraza jučer dao je naznake da će napustiti ekipu. Nije ulazio u detalje, ali je rekao da će na rastanku razgovarati sa predsjednikom kluba i objasniti mu šta se sve dešavalo.

Oglasi

" Ovaj neuspjeh je moj. Razmišljam da ne nastavim s timom. Osjećam da nešto nije u redu, nešto nije u redu, ne mogu to kontrolisati i mislim da je bolje otići. Izuzetno cijenim našeg predsjednika, ali u ovoj situaciji se ne može nastaviti. Jako je teško imati jako dobro poluvrijeme i još jedno užasno poluvrijeme", rekao je trener Botosanija.

Rumunski Fanatik otkriva da je razlog njegove odluke to što se igrači klade. Prema informacijama spomenutog medija, žuti karton Pinsona u 42. minuti utakmice protiv Sepsija je mnogo toga otkrio.

Navodno je Pinson trebao biti zamijenjen na poluvremenu, a sa klupe mu je neko od saigrača to odlučio i reći, pa je on brže bolje napravio glupost kako bi zaradio žuti karton, svjestan da mu se sprema izmjena. Očito je namjernim žutim kartonom htio da "ispoštuje tikete".

Nakon što se ekipa vratila u Botosani, oni u upravi postali su aktivni kao odgovor na sumnje koje su se pojavile. Razgovarali su i s Danom Alexom i otkrili glavni razlog zašto želi dati otkaz u Botosaniju, a riječ je upravo o sumnjama da su igrači učesnici namještanja utakmica, odnosno da se klade ili su uvezani s nekima koji se klade.

Prvi čovjek Botosanija Valeriu Iftime potvrdio je da je održan sastanak u vezi s kladioničarskim sumnjama koje su se pojavile među njegovim ljudima.

"Razgovarao sam i s Danom Alexom i saznao o čemu se radi. Zapravo pravi razlog zašto je htio otići. Ostat će! Imao sam sastanak s ljudima u klubu i sve informacije koje sam dobio upućuju na upletenost u kockanje. Donosit ćemo teške odluke u nadolazećim satima. S nekima igračima ćemo se i rastati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi