Vidić zbog bivšeg kluba odbio ponudu

Zahvalio se Nikoliću

Vidić zbog bivšeg kluba odbio ponudu

Ruski velikan Lokomotiv iz Moskve uskoro će dobiti novog trenera.

Izvjesno je da će se Lokomotiv po završetku sezone rastati sa Jurijom Seminom kojem su već 72 godine, a na njegovo mjesto bi, prema pisanju tamošnjih medija, trebao doći Marko Nikolić.

Ovaj nekadašnji trener Partizana, Olimpije i MOL Fehevara u skladu s tim pravi planove, a otkriveno je i da je pozvao Nemanju Vidića da postane dio njegovog stručnog štaba.

Poznato je kako legendarni fudbaler Manchester Uniteda namjerava uploviti u trenerske vode i da je završio sve kurseve za licencu, ali na novu karijeru je, ipak, odlučio još pričekati i samim tim odbiti Nikolićevu ponudu.

Rusi nagađaju da je tome doprinijela činjenica da je Vidić nekada nastupao za rivalski Spartak iz Moskve.

"Vidićev odlazak u redove Spartaka sigurno ne bi gledali blagonaklono", navodi se.

Vidić bi navodno s prvim poslom trebao krenuti u Manchester Unitedu, najprije od mlađih kategorija, ali s ambicijom da jednog dana dođe i na mjesto prvog trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi