Rusi ostali bez Khryape i Kauna
Khryapa će Eurobasket gledati od kuće, tako da će Rusi biti izuzetno oslabljeni na Eurobasketu

Eurobasket 2009

Rusi ostali bez Khryape i Kauna

Problemi za ruskog selektora Davida Blatta nikako da dođu kraju. Nakon što je već odavno ostao bez tri glavna igrača Kirilenka, Holdena i Savrašenka, samo dan uoči prvenstva Evrope ostao je i bez Victora Khryape i Sashe Kauna.

Khryapa je morao ostati kući zbog problema s koljenom, dok je Kaun obnovio već ranije zadobivenu povredu i zbog toga će odsustvovati s parketa najmanje dvije sedmice. 

Nakon što je ostao bez Khryape Blatt je naknadno pozvao igrača Khimkia Fedora Dimitrieva koji će popuniti prazninu nastalu povredom Khryape. 

Tako će David Blatt u Poljsku povesti sljedećih 12 igrača: Andrey Voronchevich, Nikita Kurbanov, Sergey Bykov, Vitaly Fridzon, Dimitry Sokolov, Yegor Vyatchev, Sergey Monya, Anton Ponkrashov, Kelly McCarty, Alexei Zozulin, Timofey Mozgov i Fedor Dimitriev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.