Rusi ponovo prave haos, misteriozno nestali uzorci za doping

FIFA u čudu

Rusi ponovo prave haos, misteriozno nestali uzorci za doping

Endin Čaušević, foto: EPA
Teme:

FIFA je objavila prije nekoliko dana zatražila objašnjenje od Ruske agencije za borbu protiv dopinga nakon što je nastao novi skandal u Rusiji.

Naime, FIFA je optužila 19 fudbalera za doping, a njihovi uzorci uzeti su prije nekoliko godina. Međutim, kada se slučaj trebao riješiti u FIFA-i su dobili obavijest od kolega iz Rusije da su uzorci od ovih fudbalera jednostavno nestali.

Ruska agencija za borbu protiv dopinga dužna je čuvati dokaze barem deset godina i predati ih FIFA-i kada dobiju zahtjev za to. Ipak, Rusi su ponovo uspjeli da naprave skandal, a iz FIFA-e su zatražili dodatna objašnjenja od njih.

Na listi igrača koji se sumnjiče na doping je i nekadašnji fudbaler Milana, Keisuke Honda, koji je tada nosio dres CSKA. FIFA je najavila žestoke kazne ukoliko se ovaj slučaj ne riješi u narednih nekoliko sedmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi