Rusi ulaze u formu
Sergey Monya

Eurobasket 2009

Rusi ulaze u formu

Aktuelni evropski prvak selekcija Rusije savladala je u odličnom susretu vrlo jake Grke rezultatom 68:65 i tako došla nadomak prolaska u četvrtfinale.

Rusi kako Evropsko prvenstvo u Poljskoj odmiče, igraju sve bolje. Dokaz tome je i pobjeda nad veoma dobrom reprezentacijom Grčke. Rusija je i bez svojih glavnih zvijezda Andreja Kirilenka, JR Holdena i Victora Hrjape, pokazala da na ovom Eurobasketu može napraviti mnogo. Protiv Grka su vodili većim dijelom utakmice, kontrolisali rezultat, te na kraju i sasvim zasluženo slavili.

Amerikanac McCarthy sa 17, te Sergey Monya sa poenom manje bili su najzaslužniji za pobjedu Rusije, mada se ne smije zaboraviti ni učinak Mozgova, koji je ubacio deset poena i imao šest skokova.

Kod poraženih, robusni centar Schortschianaidis ubacio je 13 poena, dok su po 12 dodali Spanoulouis i Bourousis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.