Rusija deklasirala Izrael, Kipar bolji od Islanda

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Rusija deklasirala Izrael, Kipar bolji od Islanda

A. Haznadarević

U okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, završeni su današnji prvi mečevi u kojima su reprezentativci Rusije na gostovanju kod Izraela slavili sa 4:0, dok je Kipar na svom terenu minimalnim rezultatom savladao Island.

U susret grupe F, koji se igrao u Izraelu, Rusi su ušli vrlo odlučno, pa su već u 7. minutu došli u vodstvo preko Kerzhakova. Nakon prvog pogotka, gosti su krenuli još jače, te im je samo jedanaest minuta bilo potrebno da udvostruče vodstvo, a strijelac drugog pogotka je bio Aleksander Kokorin. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

Na početku drugog poluvremena, Rusi nastavljaju sa napadima, koje su Izraelci uspjevali uspješno zaustaviti, sve do 64. minuta kada Kerzhakov pogađa za 3:0, da bi Fayzulin u 77. minutu postavio konačnih 4:0.

U drugom susretu, koji su odigrale momčadi grupe E, Kipar je savladao reprezentaciju Islanda, a strijelac jedinog pogotka na susretu bio je Constantinos Makridis, pogodivši u 57. minutu za pobjedu i tri boda reprezentacije Kipra.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo grupa F

Izrael - Rusija 0:4 (7. Kerzhakov, 18. Kokorin, 64. Kerzhakov, 77. Fayzulin)

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo grupa E

Kipar - Island 1:0 (57. Makridis)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.