Finci pokazali da nisu slučajno na Evropskom prvenstvu, ali Rusija je slavila

EURO 2020

Finci pokazali da nisu slučajno na Evropskom prvenstvu, ali Rusija je slavila

Edmir Škorić

Drugo kolo takmičenja po grupama počelo je danas utakmicom u St. Petersburgu između Rusije i Finske, koja je završena pobjedom domaće selekcije (1:0).

Finska je oduševila na otvaranju EURO-a pobijedivši Dansku s 1:0 u onoj tragičnoj utakmici kada se teško povrijedio Christian Eriksen, a danas je ova selekcija pokazala da nije zalutala na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Finci su se predstavili u dobrom svjetlo, no Rusi su ipak došli do bitne pobjede i tako se bodovno izjednačili s Finskom i Belgijom, koju čeka duel s Danskom u 2. kolu.

Na startu utakmice, već u četvrtoj minuti, Finska je povela, no VAR je poništio gol Pohjanpala. Sadržajan meč na startu donosi dosta uzbuđenja. Finci su prijetili u dva-tri navrata, a Džyuba je pogodio okvir gola, mada bi gol bio poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U 23. minuti teška povreda iskusnog ruskog beka Marija Fernandesa nakon nezgodnog pada na leđa. Zamijenio ga je Vjačeslav Karavajev.

Pohjanpalo je zatim imao dobru šansu za Finsku, da bi u samom finišu prvog dijela Aleksej Mirančuk iskosa postigao lijep gol, što je na kraju bilo Rusima dovoljno za bitna tri boda.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U 52. minuti Golovin je dobro šutirao s 20-ak metara i umalo da savlada Hradeckog, koji je i danas pružio dobru partiju na golu Finske. U ostatku utakmice ekipe su se smjenjivale u napadima, bilo je dobrih prilika na obje strane, ali mreže se više nisu tresle.

Rusiju čeka duel odluke protiv Danske, Finska ima težak duel s Belgijom, koja je apsolutni favorit u grupi. 

Top Komentari

Plavipuž
Samo ne znam sta su to Finci napravili ? Danska ih rasklopila, 22 šuta danci imali... Danas Eusi ih pregazili.. Finci se grčevito brane u obje utakmice... De nam novinaru objasni sta su to Finci pokazali i zasto pises da su se pokazali dobro..?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi