Rusija u finišu slomila Srbiju
Srbija poklekla u finišu

Kvalifikacija za „EP 2010“

Rusija u finišu slomila Srbiju

U drugom meču Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji, reprezentacija Rusije savladala je Srbiju rezultatom 35:31 i tako umanjila šanse našeg nacionalnog tima sa domogne jednog od prva dva mjesta u konačnoj tabeli.

Domaći su otpor naših istočnih komšija slomili tek u finišu susreta. Naime, prvo poluvrijeme završeno je bez pobjednika (17:17), a reprezentativci Srbije u 40. minuti imali su tri gola prednosti (24:21). Ipak, Rusi su u finišu utakmice ubacili u brzinu više i u furioznom finišu došli do pobjede koja im je vjerovatno osigurala plasman na EP.

Do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola, a osim Rusije, za sada najveće izglede da se domogne EP ima Srbija. Trenutno isto, kao i mi imaju 11 bodova, ali bolji međusobni sakor, pa bi u slučaju da obje ekipe upišu maksimalan učinak do kraja kvalifikacija Srbija zauzela drugu poziciju i tako vizirala kartu za smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.    

TABELA
1. Rusija          8    7    0    1    14
2. Srbija           8    5    1    2    11
3. BiH              8    5    1    2    11
4. Švajcarska    8    3    1    4    7
5. Italija           8    2    1    5    5
6. Farski Otoci   8    0    0    8    0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.