Zenit je gostovao u Iranu, Rusi ni u najgorim snovima nisu mogli zamisliti šta će im se desiti

Navijači iranskog kluba su rekli svoje

Zenit je gostovao u Iranu, Rusi ni u najgorim snovima nisu mogli zamisliti šta će im se desiti

A. Čaušević

Rijetke su prilike kada u Iranu gostuje neki renomirani evropski klub. To je u petak bio slučaj sa Zenitom, bivšim osvajačem Kupa UEFA, koji je trenutno suspendovan od UEFA-e kao i svi ruski klubovi. 

Zenit je pripreme za nastavka sezone proveo u UAE-e, dok je u petak gostovao iranskom klubu Sepahanu uz za Ruse nepoželjne scene na stadionu.

Poraz ruskog kluba rezultatom 2:0 je svakako u drugom planu. Za višestrukog iranskog prvaka strijelci u prvom dijelu su bili Ghorbani i Daeshagar.

Zenit i Ruse mogu zaboliti dešavanja sa tribina stadiona Naghsh-e Jahan gdje se okupilo više desetina domaćih navijača.

Naime, mnogi od navijača Sepahana su na stadion došli sa ukrajinskim zastavama i iskazali su podršku napadnutoj zemlji.

Oglasi

Kao što je poznato već godinu traje ruska agresija na Ukrajinu, pa podrška Ukrajincima od navijača Sepahana stiže kao pravo iznenađenje s obzirom na odlične odnose Irana i Rusije.

Iz Zenita za njih nepoželjne scene sa tribina su pokušali potpuno zanemariti te su se čak i zahvalili Sepahanu na gostoprimstvu uz poruku da su Iran i Rusija prijateljske zemlje.

Inače, bez obzira na suspenziju i neigranje u evropskim takmičenjima Zenit je uspio zadržati većinu igračkog na okupu.

Vrijednost ekipe koju predvodi Sergey Semak se procjenjuje na 150 miliona, a najskuplji "eksponati" su Malcom sa 24 te Wendel sa 20 poena.

Tokom pripremnog perioda bivši osvajač Kupa UEFA i višestruki prvak Rusije je dan meč protiv evropskog kluba odigrao prije godinu dana. Bilo je to protiv Betisa u Europa ligi.

Isto se odnosi i na ostale ruske klubove koji su od početka ruske agresije na Ukrajinu na neki način u izolaciji od ostatka većine rivala sa Starog kontinenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi