Otkrivena istina: Lovren nije otišao jer je htio, Zenit ga je otjerao zbog fašističkog skandiranja

Tvrde ruski mediji

Otkrivena istina: Lovren nije otišao jer je htio, Zenit ga je otjerao zbog fašističkog skandiranja

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana Dejan Lovren predstavljen je kao novi igrač Lyona, a to je značilo da se vraća u klub koji ga je "lansirao" u engleski Premiership.

Sam dolazak Lovrena u Lyon bio je iznenađenje jer je on bio kapiten Zenita, te je bilo nelogično da su pustili svog kapitena za samo dva miliona eura.

Ruski Soccer se odlučio detaljnije pozabaviti ovim transferom, te su oktrili šta se zapravo desilo i zašto je Lovren otjeran iz kluba.

Kako tvrde novinari ovog medija, razlog zbog koje je Lovren otjeran iz kluba jestu ustaški pozdravi koji se u toj zemlji smatraju nedopustivim.

Tako je Soccer objavio tekst sa naslovom "Zenit se nakon skandala riješio Lovrena", a u tekstu je jasno rečeno da su u Rusiji upoznati sa Lovrenovim pjevanjem Thompsonovih pjesama.

U nastavku teksta postoji cijelo objašnjenje situacije koja se dogodila.

"Nema osobe u Evropi koja ne razumije šta znači gesta ravno podignute desne ruke. Ljubitelji ovog pozdrava odnijeli su miliona života beba, žena i staraca. Reakcija je ispisana krvlju", stoji u tekstu, ali tu nije kraj.

"Brozović i Lovren naljutili su Hrvate kada su podigli ruke na zabavi u Zagrebu. Uzvikivali su i ustaški slogan "Za dom spremni". Ovaj pozdrav korišten je u toku raspada Jugoslavije", piše novinar Soccera.

Uprava Zenita htjela je produžiti ugovor sa Lovrenom, a to su najavili i prije početka Svjetskog prvenstva koje se igralo u Kataru.

Ipak, nakon što se pojavio video odustali su od toga, posebno nakon što su im se obratili navijči Zenita koji su zahtjevali da se Lovren otjera.

Top Komentari

kenny
Ko bi reko da bosanac moze biti tolika izdaja jbt, hitlercic mali iz zenice
7 1
user1651398816
Konj ustashki
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi