Šta rade Rusi dok traje Svjetsko prvenstvo? Igraju fudbal, ali se i žestoko mlate

Na duelu Zenita i Spartaka

Šta rade Rusi dok traje Svjetsko prvenstvo? Igraju fudbal, ali se i žestoko mlate

A. Čaušević

Šest igrača je isključeno dok je na utakmici Kupa Rusije između ljutih rivala Zenita iz St. Petersburga i Spartaka iz Moskve zavladao totalni haos. Poslije regularnih 90 minuta nije bilo pobjednika pa su izvođeni penali u neobičnom Kup sistemu gdje nakon remija slijede kazneni udarci bez obzira što se radilo o meču grupne faze. 

Nasilje je izbilo kada se Wilmar Barrios iz Zenita sukobio s napadačem Spartaka Quincyjem Promesom tokom posljednjeg sudijskog zvižduka.

Tada se uključio branič brazilskog Zenita Rodrigao, koji se činio da napada napadača Spartaka Shamara Nicholsona, koji je odgovorio udarcem.

Tada je nastao pakao dok se sudac Vladimir Moskalev borio da obuzda dva sukobljenje strane uključujući igrače na terenu, ali rezerviste.

Kada se prašina slegla, Moskalev je podijelio crvene kartone Zenitovim Rodrigaou, Barriosu i Malcomu te zvijezdama Spartaka Nicholsonu, Aleksandru Sobolevu i rezervnom golmanu Aleksandru Selihovu.

Oglasi

Zenit je dobio utakmicu 4:2 poslije penala nakon što je rezultat poslije regularnih 90 minuta igre za Gazprom Areni završio 0:0.

Unatoč porazu, Spartak je završio na prvom mjestu grupe B Kupa Rusije, dok je Zenit završio treći u grupi i morat će razigravati za plasman u nokaut fazu.

Utakmica će ipak biti zapamćena daleko više po ružnim scenama nasilja koje će ruske nogometne vlasti sigurno dodatno istražiti te žestoko suspendovati sve aktere.

Kao što je ranije poznato FS Rusije je odlučio da promijeni format takmičenja tamošnjeg kup takmičenje te igrala grupna faza umjesto klasične nokaut faze.

Razlog za to je suspedovanje ruskih klubova iz UEFA-ih takmičenja pa su u Rusiji pronašli dodatni način da svoje timove učine "zauzetim", pa čak i za vrijeme Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

E.Car
Kvalitetno, hebes fudbal bez malo šaketanja!!!
1 1
Drakula
Pozeli se covjek ovakvih scena.. I ovo je fudbal
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi