Ruski div kod Vincenta Tana
Moguć transfer u Premiership (Foto: EPA)

Dzyuba želja Cardiffa

Ruski div kod Vincenta Tana

M. Šljivak

Reprezentativac Rusije Artem Dzyuba (29) mogao bi od naredne sezone zaigrati u engleskoj Premier ligi.

Napadač Zenita dobio je ponudu Cardiffa. Vlasnik tima Vincent Tan neće štediti novac kako bi pojačao tim pred povratničku sezonu u Premiershipu, a Dzyuba bi vrlo lako mogao postati novi igrač ovog tima.

Ovaj 29-godišnji napadač svojom konstitucijom itekako može da se nosi sa jakim defanzivcima. To pokazuje već nekoliko sezona, a da li će uspjeti i u Premier ligi, ostaje nam da vidimo.

Dzyuba ima još dvije godine ugovora sa Zenitom. Novac mu sigurno neće presuditi u izboru kluba, jer odlično zarađuje i u trenutnom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se odluči za odlazak to će biti čisto iz takmičarskih razloga i očekuje se njegov odgovor Cardiffu nakon završetka Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi