Ruski fudbaler izazvao bijes navijača Fenerbahčea

Provocirao Putinovom majicom

Ruski fudbaler izazvao bijes navijača Fenerbahčea

Ruski internacionalac Dmitri Tarasov odlučio je napraviti vrlo kontroverzan potez na sinoćnjoj utakmici između Fenerbahčea i Lokomotiva. 

Naime, nakon što je sudac označio kraj utakmice u kojoj je turski klub slavio rezultatom 2:0, igrač moskovske momčadi Dmitri Tarasov je skinuo dres i majicom odao počast predsjedniku svoje države Vladimiru Putinu.

Dmitri Tarasov je usred najveće političke tenzije koja vlada na relaciji Rusije i Turske izazvao potpuni haos na stadionu "Şükrü Saracoğlu", a jasno je da se ovaj potez Turcima nikako nije dopao.

"To je moj predsjednik. Poštujem ga i odlučio sam pokazati da sam uz njega i da ima podršku. Što piše na toj majici je sve što želim reći", prokomentarisao je Tarasov svoju odluku. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti