Souza junak Fenerbahčeove pobjede nad Lokomotivom
Foto: EPA

Turski tim slavio sa 2:0

Souza junak Fenerbahčeove pobjede nad Lokomotivom

Prva utakmica šesnaestine finala Evropske lige odigrana je večeras u Istanbulu, gdje je Fenerbahče savladao Lokomotiv rezultatom 2:0.

Igrao se 18. minut kada je turski tim stigao u vodstvo od 1:0. Ubačaj Gonula u gol je pretvorio Souza, koji je bio najviši u šesnaestercu Lokomotiva i glavom savladao Guilhermea za prednost Fenera.

Fenerbahče je bio aktivniji i u nastavku utakmice, a do drugog gola je stigao dvadesetak minuta prije kraja susreta. Ponovo je strijelac bio Brazilac Souza, koji je na asistenciju Erkina drugi put pogodio za konačnih 2:0.

Domaći tim je do kraja utakmice mogao i do ubjedljivije pobjede, ali se golman Lokomotiva u nekoliko navrata istakao sjajnim intervencijama.

Ovom pobjedom je Fenerbahče došao na prag plasmana u osminu finala Evropske lige, ali se Lokomotiv sigurno neće predati. Revanš meč je na rasporedu 25. februara u Moskvi.

Evropska liga, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fenerbahče - Lokomotiv 2:0 (Souza 18', 72')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi