Ruski velikan na originalan način ismijava navijače 12 "odmetnika"

Gospodski nema šta!

Ruski velikan na originalan način ismijava navijače 12 "odmetnika"

S. Grebović

Dvanaest najbogatijih fudbalskih klubova širom Starog kontinenta kasno sinoć ozvaničilo je pokretanje najnovijeg takmičenja, a riječ je o takozvanoj Superligi.

Reakcije pristižu sa svih strana i one su uglavnom negativne. 

Navijači su izrazito protiv osnivanja ovog takmičenjima, a njihovo mišljenje dijeli i većina ostale fudbalske javnosti uključujući igrače, trenere, klubove kao i novinare.

Službeni Twitter profil moskovskog Spartaka objavio je zanimljiv tweet u kojem na zanimljiv način proziva navijače klubova koji će učestvovati u novom takmičenju.

"Dragi navijači AC Milana, Arsenala, Atlética, Chelseja, Barcelone, Internazionalea, Juventusa, Liverpoola, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Real Madrida i Tottenhama, ako trebate novi klub za koji bi navijali, tu smo na raspolaganju. Srdačan pozdrav, FC Spartak Moskva."

Čini se da jaz između velikih i manje bogatih postaje sve veći...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Spartak iz Moskve je najtrofejniji ruski klub. Ekipa iz glavnog grada najveće države svijeta osvojila je deset naslova prvaka i ima četiri više titule od Zenita i CSKA koji imaju po šest.

Nakon 26 kola vodeći je Zenit sa 55 bodova, Lokomotiv je drugi sa 49, dok je Spartak na trećem mjestu sa dva boda manje od svog gradskog rivala.

Top Komentari

user1603952710
Vidjet cemo ko ce posljednji smijati i ko ce gledati finale Lp Leeds - Valadolid naprimjer ili ko ce gledati svijetsko prvenstvo bez najboljih igraca. Uefa je jedina koja je kapitulirala i to se moralo desiti. Dijeliti mrvice drugima i bogatiti se na racun drugih i dok drugi rade za tebe vise nije moguce. Ako je neko mislio da ce se veliki klubovi solidarisati sa malim, gadno se prevario, veliki klubovi i vlasnici ne zele vise da trose svoj novac, nego onaj sto su zaradili, Uefa jednostavno ne dozvoljava i ne dijeli profit kako treba i veliki klubovi se ne pronalaze u njihovim racunicama. Jednostavno, americki sistem se prepisuje svuda, rentabilan - profitabilan, a ne nekakvi minusi od milijardu, a vlasnici i dalje da guraju svoje pare. Dopustili privatizacije klubova i sad zele da ogranice i da odredjuju kako ce ljudi zaradjivati, koliko ce trositi i slicno. Ma malo morgen. Do ovog je moralo doci, pa se nekome svidjalo ili ne, samo je bilo pitanje vremena, a Covid period se iskoristio kao idealan da se mnogima oci otvore.
6 2
Bohemia
Slazem se. Zar da gledam tekmu u LP Dinamo ZG-Maribor?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi