Ruskinje u Zenici deklasirale Bosnu i Hercegovinu
Gošće su na današnjoj utakmici opravdale ulogu favorita

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u nogometu

Ruskinje u Zenici deklasirale Bosnu i Hercegovinu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovina danas je u Trening centru N/FSBiH u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo poražena od selekcije Rusije rezultatom 1:6.

Izabranice Samire Hurem najavljivale su da bi danas mogli iznenaditi favorizovane gošće, ali to se na kraju nije desilo. Ipak domaće nogometašice odlično su otvorile današnju utakmicu. Igrala se 5.minuta kada je BiH povela rezultatom 1:0, Lidija Kuliš izvela je korner, a golmanica Rusije nespretno je reagovala, te loptu poslala u vlastitu mrežu.

Vodstvo BiH trajalo je do 26.minute, kada su Ruskinje izjednačile na 1:1, a gol je postigla Elena Danilova, nakon što se na sedam metara iskosa sjajno oslobodila dvije domaće nogometašice, te snažnim udarcem pod prečku matirala Hamzabegović.

Ruskinje su povele u 39.minuti, kada Maria Galay izlazi sama pred gol bh.reprezentacije i lagano matira domaću golmanicu za 1:2. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu očekivalo se da domaće nogometašice izvrše pritisak na gol gošći, ali desilo se suprotno. Ruskinje su ovjerile svoju pobjedu s dva brza gola u drugom poluvremenu.

Odbrana reprezentacije BiH danas je djelovala dosta nesigurno, a to se najviše vidjelo u 52. Kada su domaće nogometašice bez ikakve potrebe napravile jedanaesterac. Siguran izvođač s bijele tačke za gošće bila je Elena Morozova za 1:3 za selekciju Rusije.
Nisu se domaće nogometašice oporavile od tog gola, a stigao je još jedan u mreži Envere Hamzabegović. Sjajna akcija gostujuće selekcije u 58.minuti, Nadezhda Smirnova izlazi sama pred gol reprezentacije BiH i rutinski pogađa za visokih 1:4 za selekciju Rusije.

Do kraja gošće su postigle još dva gola, prvo je  80. minuti Elena Danilova svojim drugim golom povećala vodstvo na 1:5, da bi tačku na današnju utakmicu u 93.minuti postavila Smirnova za konačnih 1:6 za selekciju Rusije.

Današnji poraz bio je treći za reprezentaciju BiH uz jednu pobjedu, dok je Rusija na omjeru od po jedne pobjede, remija i poraza u tri odigrane utakmice.

Reprezentacija BiH u utorak će odigrati još jednu utakmicu u Zenici, a protivnik izabranicama Samire Hurem bit će selekcija Engleske.

BiH-Rusija 1:6

BiH: E.Hasanbegović, Šakotić, Am.Spahić, M.Hasanbegović, Aleksić, Medić, Hadžić, Nikolić, Al.Spahić, Kuliš i Kršo. Trener: Samira Hurem.

Engleska:Todua, Akimova, Kozhnikova, Galay, Smirnova, Belomyttseva, Danilova, Shishkina, Ziyastinova i Morozova. Trener:Elena Fomina

Top Komentari

Benjamingst
Pise sastav Engleska: a BiH igrala sa Rusijom. Novinari ?????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi