Ukrajinici na BiH bez najopasnijeg igrača zbog sramotnog ponašanja

Sve se dešavalo na septembarskom okupljanju

Ukrajinici na BiH bez najopasnijeg igrača zbog sramotnog ponašanja

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina i Ukrajina će svoj prvi međusobni deul u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrati u oktobru. 

Selektori Petev i Petrakov su objavili spiskove, a već sada je jasno da obje selekcije neće nastupiti u najjačim sastavima. Za BiH neće igrati Miralem Pjanić i Rade Krunić, dok kod Ukrajinaca neće biti Oleksandara Zinchenka te Ruslana Malinovskog.

Malinovsky je ubjedljivo najopasniji ofanzivni igrač Ukrajinaca sa razoznim udarecem te je sigurno dobra stvar za naš odbrameni tim što fudbaler Atalante neće igrati u Lvivu 12. oktobra.

Razlog neigranja nije povreda pošto je Malinovsky minulog vikenda bio odličan u duelu s Interom već konflikt sa selektorom Petrakovom. Sve se dešavalo tokom septembarskog okupljanja.

Sve se dešavalo uoči prijateljske utakmice protiv Češke (1:1), kada su igrači Dynama Kieva i Shakhtara tražili da napuste kamp te su dobili dozvolu da se vrate u klubove. Nakon toga i Malinovsky je došao kod selektora i tražio da ide.

"Malinovsky mi je došao i rekao da želi ići. Rekli su mu da su mu već kupili kartu za 9. septembar i da je planirano da igra protiv Češke. On mi je nakon toga rekao da ne želi ostati i da želi otići, uopšte nije objasnio zašto", kazao je Petrakov.

"Na Olimpijskom stadionu pred francusku sam mu prišao i pitao ga je li spreman da počne kao izmjena. On se uvrijedio. Rekao je: 'Nisam bio starter protiv Kazahstana, zašto sada ne igram?', odgovorio sam mu da je tim na prvom mjestu. Nakon toga mi je kazao da je uvrijeđen."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Pitao sam ga da li mu odgovoara da se izvinim. Rekao je 'ne'. Nismo se svađali. Ovo nije klub sa ugovornim obavezama. Ovo je reprezentacija, ako ne želiš da igraš onda odeš".

Malinovsky je protiv Francuske dobio šansu s klupe, dok protiv Češke nije igrao. Za oktobar je ostao bez poziva, a i pitanje je kada će ponovo biti pozvan u reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi