Potresne scene: Mladi nogometaš bez svijesti, stadion u šoku, ali bh. trener je na kraju junak

Reagovao je hrabro i stručno

Potresne scene: Mladi nogometaš bez svijesti, stadion u šoku, ali bh. trener je na kraju junak

S. Mlaćo
Nogomet, kao najvažniija sporedna stvar na svijetu, često sa sobom donese i neželjene scene. Tako je bilo jučer u Kuvajtu na meču omladinskih selekcija Al Arabija i Al Tadahmona.

Naime, u jednom trenutku ovog meča jedan gostujući igrač se srušio na teren i jasno je bilo da se radi o veoma teškoj situaciji. Utrčali su doktori, nastao je pravi haos među svim akterima na terenu, a zatim na scenu stupa bh. trener Rusmir Cviko.

Cviko je hrabro reagovao, ali prije svega stručno i mladi nogometaš je došao svijesti, iako su se mnogi bili već 'predali', te pomislili na najgore.

Prebačen je u bolnicu, a iz kluba su kasnije kazali da se nalazi u stabilnom stanju.

Posebno su se zahvalili Cviki, a isto je učinila i njegova porodica, te nema sumnje da će bh. trener dobiti velike pohvale u Kuvajtu, prije svega sa ljudske strane.

Oglasi

Cviko u Kuvajtu sa uspjehom vodi Al Arabi, trenutno četvrtoplasiranu momčad lige.

Arabi zaostaje tek dva boda za drugoplasiranom Kazmom, te sedam za liderom Kuwaitom i biće veoma zanimljivo do kraja sezone.

Sa Cvikom u stručnom štabu rade i bh. trenerski dvojac Edin Prljača i trener golmana Elvis Karić.

Kada je Cviko u pitanju, on je bio i trener u stručnom štabu naše nogometne reprezentacije, radio je i u Kini, te FK Željezničar.

Sve uspjehe i trofeje poslije jučerašnjeg poteza definitivno ne može ni porediti, jer spasiti ljudski život je najveća satisfakcija i nagrada za bilo kojeg čovjeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi