Fudbaler Sarajeva uoči derbija

Rustemović: Željezničar ima svoje adute kao i mi

Naredno kolo BHT Premijer lige BiH donosi veliki derbi u kojem će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" snage odmjeriti Sarajevo i Željezničar.

Uoči nedjeljne utakmice svoja očekivanja iznio je prvotimac domaće ekipe Edin Rustemović, koji je tokom obraćanja novinarima istakao da Željezničar ima svoje adute kao i Sarajevo. 

"Najveća borba će se voditi na sredini terena. Ekipa Željezničara ima svoje adute kao i mi, ali na nama je da se najbolje moguće spremimo, da damo maksimum i vidjet ćemo na kraju šta i kako", kazao je Edin Rustemović.

Rustemović je dodao da u derbiju nema favorita.

"Prednosti nema u derbiju, ovo je posebna utakmica. Nije bitna forma, ni mjesto na tabeli, nama je važno isključivo da izađemo na teren i da se borimo", istakao je prvotimac Sarajeva i za kraj se osvrnuo na navijače.

"Navijači su uvijek naš dvanaesti igrač, uz nas su i kad ide, ali i kada ne ide. Podržavaju nas, dižu sa dna i uspjevaju u tome. Borit ćemo se zajedno s njima", poručio je Edin Rustemović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, derbi između Sarajeva i Željezničara na rasporedu je u nedjelju s početkom u 17:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi