Rutinska pobjeda Juvea kod Crotonea

Lagano koračaju ka novoj titulu

Rutinska pobjeda Juvea kod Crotonea

Fudbaleri Juventusa slavili su večeras novu pobjedu u okviru italijanske Serije A i to u zaostalom meču 18. kola u gostima kod Crotonea sa 2:0.

Trener Juvea Massimiliano Allegri ušao je u ovaj meč sa izmjenjenim sastavom, a to mu u prvom poluvremenu nije dalo rezultat. Juventus je igrao veoma slabo te su stvorili tek jednu dobru priliku kada je Dybala šutirao, ali lopta je izbačena sa gol crte od strane jednog fudbalera domaće ekipe.

U nastavku meča Stara dama se maksimalno uozbiljila te su krenuli svim silama u napad, a to i se isplatilo u 60. minuti kada je Mandžukić pogodio mrežu domaćih za 1:0. Odmah nakon toga u igru je ušao i Miralem Pjanić koji je današnji susret počeo sa klupe. 

U 74. minuti Juventus je stigao i do drugog gola, a strijelac je ovog puta na asistenciju Rincona bio Gonzalo Higuain. Argentincu je to bio ukupno 16. gol ove sezone u Seriji A i ima jedan manje od Džeke.

Pjanić je nedugo nakon drugog gola Juvea imao veliku priliku, ali je njegov udarac završio na stativi tako da Mali princ nije imao sreće.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Juve slavio novu pobjedu i sada imaju sedam bodova više od drugoplasirane Rome i devet od trećeplasiranog Napolija.

Treba reći da je pred kraj meča u igru za domaće ušao i naš mladi reprezentativac Ćazim Suljić.

Potražite više informacija na temu Serie A:





Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi