Rutinska pobjeda Lyona protiv Strasbourga

Ligue 1, 3. kolo

Rutinska pobjeda Lyona protiv Strasbourga

Lyon je na svom terenu dočekao Strasbourg na otvaranju 3. kola Ligue 1 i upisao sigurnu pobjedu rezultatom 2:0.

Strasbourg je u prva dva kola ostvario dva odlična rezultata. Prvo je na gostovanju savladan Boredeaux, dok je u prošlom kolu Strasbourg remizirao sa St. Etienneom, ali je danas Lyon bio prejak za izabranike Thierryja Laureyja.

Ipak, Lyon je do vodstva stigao tek u finišu prvog dijela kada je u 42. minuti Terrier odličnu dubinsku loptu Mendyja pretvorio u pogodak.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a Lyon je svoju inicijativu u drugom poluvremenu krunisao novim golom u 64. minuti. Depay je uposlio Traorea koji se poigrao sa golmanom i odbranom Strasbourga i postavio, ispstavilo se, konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi