Rutkowski: Sarajevo je jak tim, imaju vlasnika kao Cardiff

U Lechu se pribojavaju

Rutkowski: Sarajevo je jak tim, imaju vlasnika kao Cardiff

Edmir Škorić

Izvršni direktor Lecha Pitor Rutkowski nije pretjerano zadovoljan zbog činjenice da će poljski klub u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Sarajeva.

Rutkowski vjeruje da je Lech loše prošao prilikom žrijebanja jer je za protivnika mogao da dobije i Astanu iz Kazahstana, Rudar iz Pljevlje, Vardar iz Skoplja i Hibernians s Malte.

“Zasigurno smo dobili jednog od najjačih protivnika. Sarajevo je zasigurno dobar tim, ali o kojem ne znamo puno. Klub ima istog vlasnika kao i Cardiff City, a on je milijarder iz Azije”, kazao je Rutkowski, izvršni direktor Lecha.

“Je li Lech favorit u ovim utakmicama? Teško je to reći, ali vjerovatno jest. Moramo ostati fokusirani i zadržati formu koju smo imali krajem sezone. Ako to uspijemo, onda se ne moramo nikoga bojati”, dodao ej Rutkowski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lech je ranije ispadao od uslovno rečeno manjih protivnika u prošlosti…

“Ne bi se trebalo ponovo dogoditi. Loše stvari su iza nas, ali nogomet je nogomet. Današnji Lech je drugačiji tim. Mislim da smo dosta sazreli osvajanjem titule”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.