Ruud van Nistelrooy spakovao stvari i otišao kao gospodin prije zadnje utakmice
(Foto: EPA)

Više nije bilo smisla

Ruud van Nistelrooy spakovao stvari i otišao kao gospodin prije zadnje utakmice

M. Šljivak

Ruud van Nistelrooy (46) odlučio je napustiti mjesto trenera PSV Eindhovena. Legendarni Nizozemac odlučio je otići iz voljenog kluba jer mu rukovodstvo nije pružilo pravu podršku.

Ruud van Nistelrooy odlučio je napustiti klupu PSV Eindhovana kolo prije kraja sezone. Na sastanku protekle noći koje je imao s rukovodstvom nizozemskog velikana shvatio je kako nema pravu podršku i jutros je odlučio odmah otići.

Legendarni napadač ove sezone je osvojio Kup i Super kup Nizozemske. Sinoć je na sastanku s čelnicima tima iz Eindhovena iznio svoje zahtjeve koje nisu željeli prihvatiti, ali je pristao odraditi i posljednji meč protiv AZ Alkmaara.

Dogovor je bio i da se nakon tog meča ponovo sjedne za stol. Međutim, preko noći se sve promijenilo i Van Nistelrooy je jutros saopštio kako istog trena napušta poziciju trenera.

"PSV žali zbog odluka Van Nistelrooya i zahvalni smo mu za trofeje koje je donio ove sezone. Klub će pokušati da se izbori za drugo mjesto"

Legendarni 46-godišnjak napustio je tako klub pred veoma meč s AZ-om na gostovanju u kojem bi tim iz Eindhovena mogao osigurati plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Oglasi

Odlazak Van Nistelrooya sigurno će utjecati na ekipu. To bi mogao biti veliki problem jer je čuveni fudbaler radio zaista sjajan posao s ovom ekipom u svojoj prvoj sezoni.

Ruud je osvojio dva trofeja, ali osjetio je kako nema podršku rukovodstva kluba. Shvatio je očigledno kako nema želje za nastavkom saradnje i da bi najbolje bilo da ode.

To je i učinio, a klupu PSV-a napušta s učinkom od 33 pobjede iz 51 utakmice. Deset puta je njegov tim igrao neriješeno i samo je osam puta poražen.

Napadački stil igre sigurno je nešto što će privući interes za Van Nistelrooya iz ostatka Evrope. Već se povezuje s određenim klubovima iz Engleske i vidjet ćemo šta će se na kraju s njim desiti.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Podsjetimo, legendarni napadač je kroz bogatu fudbalsku karijeru pored PSV-a nastupao za Heerenveen, Den Bosch, Manchester United, Real Madrid, HSV i Malagu, gdje je 2012. godine okončao karijeru.

Kao trener je radio pet godina u reprezentaciji Nizozemske, kratko je bio na klupu U19 i mladog tima PSV-a čiji je prvi tim preuzeo na ljeto prošle godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi