Navijači PSV-a napravili jednu od najvećih gluposti ikad i prekinuli su najveći derbi

Gađali igrača Ajaxa

Navijači PSV-a napravili jednu od najvećih gluposti ikad i prekinuli su najveći derbi

M. Šljivak

Najveći derbi nizozemskog fudbala, duel PSV-a i Ajaxa koji se igra u Eindhovenu, prekinut je u drugom poluvremenu nakon što su domaći navijači s tribina gađali igrače Ajaxa.

PSV ima rezultatsku prednost protiv Ajaxa od 2:0, ali je meč trenutno u prekidu zbog nereda koje su izazvali navijači domaćeg tima u 60. minuti meča.

Steven Berghuis bio je meta navijača PSV-a. Gađali su ga predmetima s tribina i zatim su mu dobacivali da 'treba da ga je stid'.  Nije poznato da li je fudbaler Ajaxa pogođen s tiribna, ali je utakmica trenutno u prekidu.

Nakon ove scene sudija Serdar Gozubuyuk je odlučio prekinuti utakmicu i igrače je poslao u svlačionicu. 

Ovaj potez navijača je iziritirao igrače. Oni su na terenu imali veliku prednost od 2:0 i svojim bezobrazlukom navijači su im ugrozili pobjedu.

Oglasi

Srećom, Ajax je u Eindhoven došao igrati fudbal. Nakon 15-ak minuta pauze igrači su se pojavili na terenu i meč je nastavljen.

PSV u ovom duelu ima vodstvo od 2:0. Luuk de Jong je u 13. minut pogodio je vodstvo od 1:0, a zatim je Xavi Simons s penala u 54. minuti povećao prednost na 2:0 i doveo je svoj tim pred pobjedu.

Konačan rezultat susreta bio je 3:0. Luuk de Jong je u 77. minuti na asistenciju Simonsa završio posao u ovom meču.

Veliki derbi bi mogao odlučiti koji tim će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Pred ovaj meč oba kluba su imala po 62 boda i dijelili su drugo mjesto.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Trenutno je PSV bliže poziciji broj dva. S tri boda prednosti ušli bi u posljednja četiri kola i ovaj derbi bi mogao biti presudan.

Feyenoord je uvjerljivo prvi na tabeli sa 70 osvojenih bodova i kako stvari stoje titula prvaka će sasvim zasluženo otići u Rotterdam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi