Ružić: Iako oslabljeni u Tuzlu ne idemo s bijelom zastavom

Golman Čelika uoči gostovanja na Tušnju

Ružić: Iako oslabljeni u Tuzlu ne idemo s bijelom zastavom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon pet odigranih kola u Premijer ligi nalaze se na 10 poziciji s četiri osvojena boda. Očekivani rezultati od crno-crveni u novoj sezoni uzimajući u obzir sve što se događalo nakon završetka prošle, te prije početka nove sezone.

Izabranici Kemala Alispahića u naredna tri kola imaju veoma težak raspored, gostovanje Slobodi i Zrinjskom, te domaći duel protiv Željezničara, sigurno može zabrinuti stručni štab posebno što će u narednim utakmicama zbog povreda i crvenih kartona biti znatno oslabljeni.

Prva od tri veoma teške utakmice je već sutra protiv Slobode na Tušnju. Domaćini imaju ponajbolji napad u Premijer ligi, dok s druge strane Čelik je ekipa s najviše primljenih golova u prvih 5.kola Premijer lige. Na posebnom ispitu sutra će biti odbrana Zeničana, a najviše posla bi trebao imati čuvar mreže Branislav Ružić, koji je u prošlom kolu debitovao za Čelik.

On je u razgovoru za SportSport.ba najavio sutrašnji duel starih rivala.

"Kada je u pitanju naredna utakmica, idemo protivniku koji je kandidat za titulu što su i pokazali u ovih pet kola.Oni su se dobro pojačali i imaju sjajan tim, međutim mi na Tušanj ne idemo s bijelom zastavom.Iako smo dosta oslabljeni, sigurno da su oni favoriti i da igraju na domaćem terenu, ali mi ćemo pokušati da igramo našu igru i čekat ćemo strpljivo svoju šansu.Morat ćemo biti maksimalno koncentrisano kako u odbrani, tako i u napadu ako želimo izvući povoljan rezultat. Sloboda je ekipa koja igra napadački, oni će najmanju našu grešku kazniti jer imaju stvarno odlične pojedince, koji utakmicu rješavaju jednim potezom" ističe Ružić.

Debitovao je na golu Čelika protiv Širokog Brijega u porazu na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što sam debitovao za novi klub i sigurno da rezultat protiv Širokog Brijega nije bio zadovoljavajući, ali nadam se da ću u narednim utakmicama imati razloga za slavlje. Odlično se radi na treninzima i sigurno je da smo još uigraniji, a pokazalo se u ovoj sezoni da svako može pobijediti svakoga. Sve je u pripremi utakmice, te odnosu na terenu, potrebno je strpljenje kada je u pitanju naša ekipa i ja sam uvjeren da će doći bolji rezultati" kazao je za kraj razgovora Branislav Ružić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi