Ružić napustio Drinu nakon sjajne sezone
Ružić je u dosadašnjoj karijeri branio za 14 različitih klubova po čemu je sigurno jedan od rijetkih čuvara mreže u regionu koji su promijenili toliki broj klubova

Iskusni čuvar mreže postao slobodan igrač

Ružić napustio Drinu nakon sjajne sezone

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mnogo nogometaša ovog ljeta je promijenilo ili će tek promijeniti sredinu, odnosno klubove, a jedan od takvih je i iskusni čuvar mreže Branislav Ružić, koji je imao zapaženu sezonu u ekipi Drine iz Zvornika, koja se takmići u 1.ligi RS-a.

Čuvar mreže koji je promijenio veliki broj klubova, ali je bio i omiljen u mnogim sredinama u kojim je nastupao. Čini se da će ovaj iskusni golman ovog ljeta doći i do 15 različitog kluba u svojoj karijeri, budući da mu je istekao ugovor s Drinom, te u ovom klubu neće braniti u narednoj sezoni.

Koliko je zapaženu sezonu imao iza sebe, dovoljno je pogledati statistiku da je u 30 utakmica na golu Drine čak u 13 navrata uspio da sačuva svoju mrežu netaknutom. Klub iz Zvornika imao je dobru sezonu, te su prvenstvo okončali na petoj poziciji.

Svaki prelazni rok spominje se povratak ovog golmana u Premijer ligu BiH, a vidjet ćemo hoće li šta biti od toga u ovom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ružić je karijeru počeo u Paulilcu, a još je branio za Radnički, Mladost Apatin, Kolubaru, Loznicu, Radnički Klupci, Napredak, Borac, Mladost Lučani, Radnik, Čelik, Zvijezdu, Rudar Pljevlje, te posljednjih godinu dana za Drinu iz Zvornika.

Svoje najbolje partije u dosadašnjoj karijeri pružao je na Bilinom polju, gdje je u 40 utakmica uspio u 15 navrata sačuvati svoju mrežu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi