Ružić: Niko me iz Slobode nije kontaktirao

Dosadašnji golman Čelika za SportSport.ba

Ružić: Niko me iz Slobode nije kontaktirao

D. Kurbegović

U nogometu je opšte poznato da je najteže klubu pronaći čuvara mreže, odnosno golmana.

Bez obzira nekad i na sjajne odbrane, trebate zaista imati mnogo sreće, da nađete klub u kojem ćete braniti.

Branislav Ružić 27-godišnji golman, koji je proteklu sezonu branio za Čelik, svojim odbranama u pojedinim utakmicama pokazao je svoj kvalitet. Međutim ovom čuvaru mreže ugovor s Zeničanima je istekao, a ovih dana po pojedinim portalima pojavila se informacija da je za Ružića zainteresovana tuzlanska Sloboda, koja je u ovoj pauzi ostala bez Kenan Pirića i Adnana Bobića.

Kontaktirali smo i ovog golmana rođenog u Sarajevu, koji je demantovao pozive iz Tuzle.

"Niko me iz Slobode nije zvao, pročitao sam po nekim portalima, te su mi se javljali neki ljudi iz Tuzle kao da sam navodno na radaru Slobode. Ja sam iznenađen informacijom, jer sam to pročitao u medijima, ali me niko nije još zvao. Isto tako iz Čelika me još niko nije zvao, oko eventualnog produženja ugovora, ali kako čujem situacija u Zenici nikako nije dobra. Ostanem li ili ne u Čeliku, ja im od srca želim da se izvuku iz situacije u kojoj se nalaze radi svega onoga što Zenica i Čelik zaslužuju" ističe Ružić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nada se da će u narednom periodu riješiti svoj status.

"Moje je da treniram i održavam formu, nadam se da će u narednom periodu stići poziv nekog kluba. Ne volim se hvaliti i govoriti o sebi, moje odbrane je lako pronaći, imaju snimci utakmica kako ove, tako i prethodnih sezona. Ja sam u svakom klubu u kojem sam bio branio, tako da se nadam da neću pogriješiti ni s novim izborom kluba" kazao je za SportSport.ba Branislav Ružić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi