Ružiću napukli ligamenti, ali svejedno želi braniti protiv Sarajeva
Golman Zeničana u protekle četiri utakmice pokazao je svoje kvalitete

Golman Čelika se povrijedio u Kaknju

Ružiću napukli ligamenti, ali svejedno želi braniti protiv Sarajeva

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika četiri utakmice su bez poraza, Zeničani nakon sedam odigranih kola imaju 11 bodova, te se nalaze na petoj poziciji Premijer lige BiH. Nakon veoma dobrih rezultata u Zenici vlada prava euforija jer u subotu na Bilino polje stiže stari i ljuti rival, ekipa FK Sarajevo.

Sarajevo je vodeća ekipa na tabeli, dok Čelik ove sezone na iznenađenje mnogih igra sjajno, to će svakako privući veliki broj navijača u subotu, pa se očekuje sjajna atmosfera u zeničkom hramu nogometa.

Nakon utakmice protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, gdje su Zeničani remizirali 1:1, iako su imali priliku da odnesu sva tri boda, sve navijače Čelika svakako interesuje kakvu je povredu doživio prvi golman Branislav Ružić. On se prilikom jedne od intervencija u prvom poluvremenu povrijedio, te ga je na golu zamijenio Ratko Dujković.

Kako saznaje SportSport.ba, golmanu Zeničana napukla su dva ligamenta, ali bez obzira na to što ta povreda zahtjeva mirovanje od mjesec dana, Branislav Ružić silno želi da brani protiv Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Medicinski tim učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi prvi golman Zeničana u subotu stajao na golu. Znaju i navijači Čelika ako Ružić bude na golu da su i veće šanse domaćina za pozitivan rezultat, budući da je Ružić protiv Radnika, Zvijezde, Zrinjskog i Mladosti pokazao svoja kvalitete i sjajnu formu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Bolji on sa jednom nogom nego onaj ..voda ga odnjela
23 2
Elmedin Muftic
Izdrzi majstore!
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi