Robin Van Persie se vraća na trenersku scenu: Uskoro preuzima poznati tim

Famozni Nizozemac

Robin Van Persie se vraća na trenersku scenu: Uskoro preuzima poznati tim

Eldar Ganibegović

Nakon što je završio igračku karijeru, legendarni Nizozemac, Robin Van Persie, započeo je trenersku karijeru. Uskoro preuzima dobro poznati tim.

Bio je mart 2020. godine kada je famozni RVP preuzeo mlađe selekcije Feyenoorda. Klub je to koji ga je kao igrača lansirao u visine.

Nakon skoro četiri godine u Akademiji tog kluba, Robin Van Persie trebalo bi da preuzme klub na seniorskom nivou.

Kako je prenio britanski Daily Mirror, RVP bi trebao da postane šef stručnog štaba koji se trenutno nalazi na 11. mjestu u Erediviziji. Riječ je o Heerenvenu.

Legendarni napadač bi tako zamijenio 55-godišnjeg Keesa van Wonderena. Njemu na kraju sezone ističe i ugovor s Heerenvenom.

Bez obzira na to, on bi svoju poziciji trebao da napusti nekoliko sedmica ranije, te bi tako Robin Van Persie ranije sjeo na klupu svog novog tima.

Oglasi

Ako bude postavljen za novog trenera Heerenveena, za RVP-a će to biti prvi klub u trenerskoj karijeri koji će voditi na seniorskom nivou. 

Pomenuti britanski izvor navodi da Van Persie želi, nakon uspješne karijere fudbalera, da postane menadžer na elitnom nivou. Trenutno Nizozemac pohađa kurseve za dobijanje UEFA Pro licence.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kao igrač, Van Persie je igrao za Fenerbahče (87 utakmica, 36 golova, 7 asistencija), Manchester United (105 utakmica, 58 golova, 21 asistencija), Feyenoord (122 utakmice, 46 golova, 16 asistencija) i Arsenal (278 utakmica, 132 gola, 58 asistencija).

Također, za reprezentaciju Nizozemske Robin van Persie je sakupio 102 utakmice i postigao 50 golova, a najviše se pamti onaj glavom protiv Španije na SP 2014. godine u Brazilu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi